
Вареники з вишнею - інгредієнти:
для тіста:
- 100 г борошна,
- 100 мл води,
- 1 ч. ложка цукру,
- щіпка солі,
для начинки:
- 500 г вишні,
- 200 г цукру,
- 0,5 ч. ложки крохмалю.
Вареники з вишнею - приготування:
- Вишні перебери, помий і очисти від кісточок.
- Засип вишні цукром і залиш на 2 години, щоб з'явився сік. Утворений сік злий окремо.
- Приготуй тісто для вареників із вишнею. Просіяне борошно висип у миску гіркою, зроби поглиблення і всип сіль і цукор. Влий у борошно трохи підігріту (не гарячу) воду і заміси тісто. За консистенцією тісто має вийти досить крутим.
- Накрий тісто серветкою і залиш на 30 хвилин. Потім тонко розкачай і за допомогою склянки чи чашки з гострим краєм виріж круглі варенички.
- Тепер можна приступати до ліплення вареників із вишнею. У середину кожної варенички виклади кілька ягідок, посип цукром, змішаним з крохмалем. Це робиться для того, щоб вареники не розмокали від вишневого соку.
- Гарненько зліпи краї тіста звичайними защипами або косичкою на свій розсуд. Важливо, щоб у процесі варіння тісто не розійшлося, і начинка не випала назовні.
- Зліплені вареники з вишнею виклади на дошку, посипану борошном.
- Закинь порцію вареників у киплячу підсолену воду і вари до готовності, поки вони не спливуть на поверхню.
- Подавай вареники з вишнею гарячими, поливши їх сметаною і вишневим соком.
- Вареники з полуницею: рецепт українського частування
Вареники з сиром
Вареники з сиром - це смачне і дуже просте у приготуванні домашнє блюдо, яке давно стало улюбленим і популярним частуванням не тільки на українському столі. Вареники з сиром порадують всіх своїм чудовим смаком.
Інгредієнти для приготування вареників з сиром:
Приготування вареників з сиром.Крок 1: готуємо тісто![]()
Беремо чисту миску і висипаємо в неї просіяне через сито борошно пшеничне вищого сорту. Потім додаємо в миску з борошном куряче яйце, питну воду (приблизно 0,5 літра) і сіль. Далі, ретельноперемішавши столовою ложкою всі інгредієнти,необхідно чистими руками замісити круте, але м'яке тісто. Відкладаємо готове тісто в сторону.
Крок 2: готуємо начинку з сиру![]()
Беремо невелику чисту миску і викладаємо в неї домашній сир. До сиру додаємо курячий жовток одного яйця, все трохи солимо і ретельно перемішуємо столовою ложкою. Відкладаємо сирну начинку в бік.
Крок 3: ліпимо вареники![]()
Викладаємо тісто на обробну дошку, посипану пшеничного борошном, і гострим ножем розрізаємодві рівні частини, для того, щоб було зручно його розгортати. Розкачуємо качалкою обидві частини на тонкі кола по черзі. Потім чистим сухим склянкою нарізаємо з розкатаних кіл круглі коржі. Далі, в середину кожного коржика викладаємо столовою ложкою (приблизно за полложки) сирну начинку, коржик складаємо навпіл і щільно стискаємо краї тіста пальцями, злегка загортаючи край, щоб при варінні сир не випав. Вареник має вийти у вигляді гребінця. Складаємо готові вареники з сиром на обробну дошку, присипану борошном, щоб вони не прилипали до неї.
Крок 4: варимо вареники з сиром |

Беремо чисту каструлю, наливаємо в неї холодної проточної води, солимо і накриваємо кришкою. Ставимо каструлю на газову плиту і доводимо воду до кипіння. Потім, в киплячу воду кидаємо вареники, але не дуже багато, щоб вони не склеїлися при варінні. Варимо на середньому вогні, помішуючи столовою ложкою, до тих пір, поки вони не піднімуться на поверхню (приблизно 15 хвилин з моменту закипання води). Знімаємо каструлю з готовими варениками з сиром з вогню івикладаємо їх на тарілку за допомогою шумівки. Вареники з сиром готові!

Заварне тісто вареників
Приблизно на 100 невеликих вареників:
- 1 кг пшеничного борошна
- 600 мл води
- 100 грам вершкового масла
- 1 ч.л. (повна) солі
- Відпочинок тіста:: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Загальний час приготування: 40 хвилин
1) Борошно помістити у велику миску, додати сіль і добре перемішати.
2) У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом.

2) У невеликій каструльці довести до кипіння воду з маслом.

3) Тонким струменем вливати гарячу воду в тісто, постійно мішаючи, якщо вручну, тоді великою дерев'яною ложкою, якщо в планетарному міксері, тоді за допомогою насадки "гак".

Мішати до однорідності. Якщо тісто вимішуєте вручну, тоді після перемішування дерев'яною ложкою, трохи почекайте, щоб тісто трохи охололо і гарненько вимісіть його руками. Якщо тісто прилипає до рук, тоді досипте ще трохи муки. Все залежить від вмісту вологи в борошні.

4) Сформуйте з тіста кулю і накрийте трохи вологим рушником. Залиште тісто відпочивати 30-60 хвилин.

Після закінчення вказаного часу, можете приступати до ліплення.

Красивих і смачних Вам виробів!

Дивіться відео-рецепт як приготувати тісто для вареників
Немає коментарів:
Дописати коментар